Gymnastikföreningar kan få bättre hallar

Efter år av träning i otillräckliga hallar, med för få träningstider och utan rätt utrustning så vill Borås fritids- och turistnämnd nu att gymnastikföreningarna i Borås ska få tillgång till en bättre hall.

Att få bättre hallar att träna i är inte en dag för tidigt tycker Malin Nyström som är ordförande, tränare och domare i Knallegymnasterna i Borås som har drygt 50 aktiva gymnaster.

Efter att ha tränat i flera år i Almåsgymnasiets gymnastikhall med gammal utrustning så kan det nu bli bättre för Knallegymnasterna och övriga gymnastikföreningar i Borås. Det är fritids- och turistnämnden som i sitt förslag till prioriteringar för utbyggnaden av idrottshallar i Borås säger att man ska undersöka möjligheterna med en ny idrottshall för Bäckängsgymnasiet och gymnastikföreningarna.

Idrottshallen skulle då ha en så kallad hoppgrop där gymnaster kan träna svårare hopp utan att skada sig, något som idag inte finns i Borås och som är en förutsättning på högre nivåer säger Malin Nyström.

Men Malin Nyström ser gärna att man går ännu längre och låter gymnasterna ha en helt egen hall så att de slipper spendera en stor del av tränignen till att plocka fram och bort de många och tunga redskapen som krävs.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista