Arbetslösheten sjunker i Sjuhärad

Det rör sig på arbetsmarknaden i Sjuhärad och Västsverige - arbetslösheten har sjunkit kraftigt under juni i år jämfört med samma månad förra året. Det visar en utredning från Länsarbetsnämnden.

Utredningen visar att arbetslösheten i hela Västra Götalands län minskat och antalet nyinskrivna på arbetsförmedlingar har minskat med cirka 43 procent.

I Sjuhäradsområdet har 1320 fler personer jobb i år än samma tid förra året. Det innebär att arbetslösheten har minskat med cirka 30 procent i området.

Fler har fått jobb i samtliga kommuner och den största förändringen har skett i Tranemo där arbetslösheten minskat med 47 procent. I Vårgårda skedde den minsta förändringen. Där har 10 procent av de tidigare arbetslösa fått jobb.

Svenljunga är kommunen med flest nya jobb i Sjuhäradsområdet. Där har platserna ökat med 430 procent enligt Länsarbetsnämndens utredning.

                                                                      Mats Tiborn

                                                             mats.tiborn@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".