Regn stoppar inte glada stugägare

Vädret verkar vara på väg åt det soligare hållet men det är ingen tvekan om att regnet i och kring Sjuhärad den senaste tiden har påverkat semesteraktiviteterna. Anita Wilhelmsson, en av alla stugägare i Sjuhärad, tycker inte att man får låta sig slås ner av väderläget.

Anita Wilhelmsson har tillsammans med maken Lennart en vacker stuga med utsikt över Sandsjön.

- Man får gilla läget även om det regnar, man kan inte bli sur. Vi var ute och gick i två timmar igår och plockade svamp, berättar Anita Wilhelmsson som har stuga i Sandsjön i utkanten av Svenljunga kommun.

Sommarstugorna är vackert belägna på en sluttning med utsikt över Sandsjön. När solen tittar fram och sommarvärmen kommer sprudlar det av liv och rörelse här, barn leker vid sjön och vuxna påtar i trädgårn. Men just nu med 15 grader och kalla vindar får de flesta hålla sig inomhus.

Anita Wilhelmsson och maken Lennart aktiverar sig trots det dåliga vädret.

- Det finns saker man kan göra trots vädret, åka och fiska, och själva ska vi få hit barnbarnen på besök, berättar Anita Wilhelmsson.

Kristoffer Lidén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista