Långpendlar till Irak från Töllsjö

Christian Lagerlöf utanför Töllsjö måste ha världens allra längsta distansarbete. Han och hustrun har arbetat med bistånd i många år i Mellanöstern. Men som nybliven pappa till sonen Isak, två månader, vill han tillbringa mer tid hemma och försöker sig därför just nu på att pendla till Irak.

Att kunna vara kvar i det nyrenoverade huset vid Sångåsen utanför Töllsjö och samtidigt sköta biståndsprojekt i Irak är något som Christian just nu håller på att försöka med. Så i stort sett skulle man kunna säga att han på försök ska pendla till och från Irak. Men än så länge provar han bara på.

Det handlar inte så mycket om rädsla för att befinna sig på plats i Irak - utan mer om att kunna få spendera tid med sin fru och lilla Isak som är två månader. Paret Lagerlöf har lång vana från Mellanöstern - de har båda bott fem år i Jerusalem, Christian har även bott på Gazaremsean.

Hanna Lagerlöf har även hon i många år arbetat med projekt i Mellanöstern - frilansat en del som journalist och arbetat vid ett teologinstitut i Jerusalem.

Sedan den amerikanska invasionen av Irak har han funnits på plats där. Att få förfrågan om att jobba i en sån krighärjad del av världen har aldrig gjort att han tvekat. Istället har han kännt att han behövs just där och kan göra nytta.

                                                               Mina Benaissa

                                                       mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista