Högt tryck på studentrum

Det är ont om studentrum i Borås. I dagarna skickas antagningsbeskeden ut från Högskolan i Borås och när AB Bostäder härom dagen bjöd ut ett 50-tal lediga rum på nätet så bokades de omedelbart. 

- I måndags annonserade vi ut lägenheterna på internet och nu är samtliga bokade, säger Sven Liljegren, chef för det kommunalt ägda AB Bostäder i Borås

Det finns över 5000 helårsstudenter i Borås. AB Bostäder har 276 studentrum. Trots att det också finns ett stort antal privata uthyrare så är det inte lätt att hitta någonstans att bo.

Utöver studentrummen så kan AB Bostäder i regel också erbjuda tio till 15 lediga vanliga ettor varje månad. Just nu är de reserverade för studenter. Detta så att Borås kommun ska kunna leva upp till den bostadsgaranti som är utlovad för studenter. Borås Stad garanterar alltså att den som kommer in på Högskolan i Borås också ska hitta någonstans att bo här.

                                                                         Bo Thorin

                                                                 bo.thorin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".