Malin Svedelius före sista träningen inför helgens tävling. Foto: Mina Benaissa

Satsar hårt som damgolfproffs

Idag inleds i Borås ett två dagar långt seriespel i division två i damgolfen. Det ger Borås Golfklubb chansen att kvala till högsta serien. I laget som ställer upp ingår 21-åriga Malin Svedelius. Hon är klubbens enda proffspelare på damnivå.

Malin Svedelius inledde sin satsning som proffs tidigare i år och har hunnit spela fyra tävlingar - och som bäst placerat sig på 14 plats. Som proffs är hon beroende av bra placeringar  för att vinna prispengar och förhoppningsvis kunna leva på golfen.

- Hittills i år har det gått bra, jag har spelat alla tävlingar i Telia-touren, säger hon.

Helgens kvalserietävling som inleds idag är en lagtävling med sex spelare från klubben - men i sin satsningen på proffskarriär inom golfen spelar Malin Svedelius själv. Det kantas av något som liknar arbetsdagar - åtta timmar om dagen - eget ansvar för det mesta. Hon är klubbens enda dam som satsar på proffskarriär - en satsningen som hittills haft framgångar.

- Det kräver sina placeringar för att kunna försörja sig som proffs, konkurrensen är hård, men jag försöker tänka bort det under tävling och bara tänka på att spela bra, berättar Malin Svedelius.

                                                              Mina Benaissa

                                                        mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".