Rummen på Almängens servicehus är för små och för många anser PRO. Foto: Scanpix

Almäng får kritik - rummen för små och för många

Ombyggnaden av Almängs servicehus i Fotskäl får kritik av Kommunala pensionärsrådet i Marks kommun. Rummen är för små och för många - det är de största bristerna anser PRO:s representant i rådet, Kenneth Persson.

För många boende i varje enhet är en del av kritiken. Kenneth Persson tycker att Kommunala pensionärsrådet inte fått vara tillräckligt delaktigt i byggplanen.

- Vi har inte fått någon information mer än att det ska ske en ombyggnad, vi har inte fått vara med på några diskussioner, säger Kenneth Persson.

Länsstyrelsen rekommenderar att det ska vara max 8 rum i gruppboenden för dementa. Enligt Kenneth Persson efterlevs inte det här.

Socialnämndens ordförande Owe Eglinger svarar och menar att det endast handlar om en avdelning som kommer att ha dementa medan resten kommer att vara för övriga boenden. Han tycker även att Kommunala pensionärsrådet  fått ta del av byggnationen genom riktningar man visat.

                                                                 Mats Tiborn

                                                          mats.tiborn@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".