IP-telefonproblem för Borås Stad

De senaste veckorna har det varit svårt att ringa, både till och från Borås Stad. Det är kommunens telefoner med den nya ip-telefonin som krånglat.

- Det är klart man är frustrerad, säger Sonja Andersson verksamhetsansvarig.

I mars förra året byttes knappt hälften av kommunens telefoner ut till ip-telefoner vilket kort innebär att man ringer via internet istället för via telefonnätet.

En viktig anledning till bytet var att kommunen tjänar två miljoner om året på att använda ip-telefoni istället. Ambitionen var att hela Borås kommun inom en 3-års period ska använda ip-telefoni men de senaste veckornas strul har fått kommunen att tveka.

- Det är inte tilfredställande att det har varit så många fel, säger Sonja Andersson. Tanken var att vi skulle byta ut alla telefoner till IP -systemet men det ska vi se över nu.

Kommunen ska ha ett möte angående telefonerna i augusti.

Den billagare IP telefonin har varit ifrågasatt på flera håll i landet. Nyligen anmälde chefsläkarna på Skånes vårdcentraler sitt ny IP telefonsystem till Socialstyrelsen i en så kallad Lex Maria-anmälan.

Anledningen var att man bedömer telefonsystemet att vara en risk för patienternas säkerhet, efter alla problem man haft med telefonerna på vårdcentralerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista