Naturvårdsverket säger nej till golfbana

Åsundsholms golfbana utanför Vegby får vänta på sitt artonde hål. Naturvårdsverket säger nej till anläggandet av tre hål utmed Åsundens strand.

Placeringen av de tre hålen har tidigare godkänts, men sedan överklagats.

Länsstyrelsen sagt nej till att lägga golfbanan längs sjön eftersom man anser att allmänheten bör kunna ha tillträde till stranden, och från Naturvårdsverkets sida säger man samma sak.

Även om båda remissinstanserna troligen kommer att rekommendera ett avslag ligger avgörandet ändå i händerna hos miljöverdomstolen. Där beräknar man att ett beslut kommer om ett par månader, men det kan dröja upp till ett halvt år.

Banan består i dag av 12 hål, men planerna ligger för 18 hål. Fredrik Gunnardo, VD för Åsundsholms Golfklubb, säger att klubben i och för sig inte står och faller med strandsträckningen, men frågan är ändå viktig. Får man ett nej i miljööverdomstolen säger han att man tänker man gå vidare ända upp - till högsta domstolen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista