Elallergiker vädjar om hjälp

Efter att ha bott ute i skogen utanför Varberg har nu elallergikern Anita Ramstedt från Borås lyckats få tak över huvudet. Nu vädjar hon till Falkenbergs kommun om stöd för att få ett värdigt liv.

- Jag har flyttat 12 gånger på sex år och fått fly ett 50-tal gånger, säger Anita Ramstedt via en mobiltelefon som försetts med ett slags kopparfilter som ska minska strålningen.

I ett elsanerat hus i Ullared är hon för närvarande inhyst, men det är osäkert hur länge till, för hon har inte kunnat betala hyresvärden och är i dagsläget beroende av bidrag från Falkenbergs kommun för att kunna bo kvar, säger hon.

På flykt undan mobiltelefoners strålning, elledningar och andra strömkällor har Anita Ramstedt bott i kappsäck.

Anita Ramstedt har förgäves sökt bidrag för att få ett fullständigt elsanerat boende - som skulle kunna göra henne bättre - i Borås, Herrljunga, Skellefteå och Norrköpings kommun innan hon bosatte sig i Ullared.

Nu har hon ändå stora förhoppningar på att Falkenbergs kommun ska bevilja henne pengar så att hon kan tillfriskna. Sedan hoppas hon att hon ska kunna få ett arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista