Sexbrottsling gripen i Skara

En 59-årig man häktades i dag misstänkt för våldtäktsförsök mot ett barn i Skaraborg. Mannen har tidigare dömts för liknande brott sex gånger på olika håll i Sverige. Bland annat i Tranemo.

I tisdags gav sig mannen på en 14-årig pojke i Skara, och när polisen dröjde med att gripa honom tog pojkens pappa saken i egna händer och letade själv reda på mannnen.

-Jag finkammade staden med hjälp av mina vänner och vi hittade honom utanför biblioteket, han gick in där så då visste vi var vi hade honom, berättar pappan.

Enligt polisen gjordes inga fel. Informationschefen Mats Glansberg säger till Radio Skaraborg att förhörsledaren var tvungen att vänta på ett beslut innan mannen kunde gripas, och att det kom i samma veva som pappan hade ringat in den misstänkte. Pojkens storasyster har efter den här händelsen inte särskilt höga tankar om polisen

-Det är nästan pinsamt vilka dåliga poliser vi har, säger storasytern till den 14-åriga pojken i Skara.

                                                               Sten Lillieström 

                                                                    Anna Nyberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista