Olika åsikter om samtalet som kostade synen och jobbet

Sjukvårdsupplysningen hävdar nu att busschauffören Conny Persson aldrig ringde till upplysningen.

Han hävdar å sin sida att han blev rådd att vänta att söka vård av sjukvårdsupplysningen. Ett missstag som  kostade honom synen och jobbet.

Busschauffören Conny Persson från Borås förlorade synen på sitt vänstra öga efter att hans näthinna lossnat i december förra året.

Men synen hade kunnat räddats om han hade fått vård i tid. något som han väntade med att söka efter att ha fått rådet av sjukvårdsrådgivningen att vänta till efter julhelgen.

Enligt Sjukvårdsrådgivningen har samtalet aldrig ägt rum, men det håller inte Conny Persson med om och anmäler nu Sjukvårdsrådgivningen till Hälso och sjukvårdens ansvarsnämnd HSAN. 

Conny Persson förlorade sitt fasta jobb när han blev av med synen som busschaufför och lever idag på halva sin normala inkomst.

Ansvarig för sjukvårdsrådgivningen i Södra Älvsborg Annette Goffeng säger att Conny Persson inte varit i kontakt med dom.

Conny Persson hävdar dock bestämt att det är sjukvårdsrådgivningen och ingen annan som sade till han att avvakta och han har nu anmält dom till Hälso och sjukvårdrådgivningens anvarsnämdn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista