Mordmisstänkt kvinna begärd häktad

Den 60-åriga kvinna som är misstänkt för mord på en man i en by utanför Vårgårda sitter kvar hos polisen - på tisdagen begärdes hon häktad av åklagaren.

Det var i söndags som en man i 70-årsåldern hittades mördad, troligen ihjälslagen, i sin bostad i Lagmansholm i Vårgårda kommun.

Det är många frågor om det misstänkta mordet, som vi inte får svar på från åklagare eller polis idag. Frågorna får inget svar nu, för att utredningen inte ska störas av publicitet, säger åklagaren Urban Svenkvist.

Frågorna handlar bland annat om vad som har hänt, och framför allt varför. Mannen hittades alltså död i helgen, utsatt för våld mot kroppen. Skjutvapen eller kniv har inte varit inblandade, enligt åklagaren.

Kvinnan som har begärts häktad är bekant med den mördade mannen sedan många år - men hur nära de två har stått varandra vill polisen inte gå in på. Enligt grannar till mannen var han en välkänd person på orten där han bodde.

En 26-årig kvinna är också misstänkt för mord eller medhjälp till mord.

Läs mer:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista