Höggs med svärd i huvudet

Tre personer åtalas efter den grova misshandeln utanför Herrljunga för tre veckor sedan. Offret pressades på pengar och slog i huvudet med ett svärd.

Det var för tre veckor sedan som en man hotades till livet. Mannen skulle betala 30.000 kronor inom ett par dagar annars skulle han dödas.

Tre män tvingade honom åka med i en bil till en skogsväg ett par kilometer söder om Herrljunga. Väl framme började misshandeln. Knytnävsslag följdes av hugg med ett svärd eller enchetekniv. Mannen slogs också i bakhuvudet med ett fälgkors.

Mannen slogs medvetslös och fick krampanfall. Läkare kunde också konstatera att mannen fått ett brott på pannbenet, skärsår och hjärnskakning.

Åklagaren bedömer misshandeln som särskilt hänsynslös och rå och att de kunde ha dödat honom.

Två av männen misstänks för misshandeln, den tredje mannen som var med har inte deltagit i misshandeln men ska ha varit delaktig i och med att han hållit vakt och varit med och hindrat den misshandlade från att fly.

En av de misstänkta är från en ort utanför Borås. Han åtalas också för att ha slagit en man medvetslös med en flaska i huvudet utanför restaurang Pluto i Ulricehamn i vintras. De två andra misstänkta är från Falköping.

                                                         Mattias Johansson

                                                  mattias.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista