Upprört efter att båtägare är utelåsta från Marks största sjö

Båtägare i Mark är starkt kritiska till att de är utestängda från att lägga i sina båtar i kommunens största sjö Lygnern. För att komma åt den ramp som Marks kommun betalat tvingas de hyra en nyckel för femtio kronor gången till en privat båtklubb.

Marks kommunalråd Pelle Pellby tycker däremot att avgifterna är rimliga, och har inga planer på att göra något åt saken.

Vill man sätta i båten måste man ta sig till en bensinmack, betala 300 kronor i depositionavgift och dessutom betala 50 kronor i avgift till båtföreningen. Är bensinmacken inte öppen när man är tillbaka blir det en bilresa dagen efter för att lämna nyckeln. Och allt fler båtägare har nu reagerat eftersom det är med skattepengar som rampen byggts. Olof Dahmm.

Vad många båtägare retar sig på är att det är kommunen som med skattepengar byggt rampen och de andra ramper som komunnen byggt till kommunens sjöar är gratis. Att kommunen tillåter en privat båtklubb att sätta upp en bom och sedan ta betalt för att kunna komma ut med en båt på kommunens stösta sjö är så fel det kan bli menar de båda båtägarna Olof Dahmm, Skene och Uno Pettersson, Kinna.

Här kan du höra en av inslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista