Tranemo vill ha bättre förbindelser

Tranemo kommun vill ha en kraftfull satsning på tågtrafiken på Kust-till-kust-banan, för att underlätta för dem som pendlar mot Borås-Göteborg och Gislaved-Värnamo.

Det är i ett förslag till yttrande till Västtrafik om framtidens kollektivtrafik som kommunen ser tåget som ett oslagbart alternativ för långpendlare.

Eller skulle kunna bli det med en föreslagen morgon- och kvällstur mellan Göteborg och Värnamo.
Det förslås i så fall ske genom att tåget ”övernattar” i Värnamo, och sedan vänder tillbaka på morgonen.

I avvaktan på att förbindelserna förbättras vill Tranemo dessutom att tågtaxi införs mellan Grimsås och Hestra.

I övrigt har Tranemo många krav och önskemål om busstrafiken, bland annat vill man ha snabbare bussar via Skene till Göteborg.

Det handlar bland annat om linje 300 där Tranemo anser att linjen borde dras om för att snabba på trafiken genom tätorterna.
Bland annat föreslås att ”Kinna, Skene och Örby har en stadsbusstrafik som skulle kunna tillgodose transport till en terminal för passagerarutbyte, lämpligen i Skene vid högtafik”.

Hur kommunikationerna verkligen blir i framtiden beslutas av Västtrafik i december, och fastställs sedan i mitten av februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".