Flüggers färgfabrik växer. Under onsdagen tog kommunrepresentanter och företaget de första spadtagen. Foto: Niclas Odengård

Flügger satsar stort i Bollebygd - kan ge 30 nya jobb kommande åren

Under onsdagen togs det första spadtaget för utbyggnaden av den danska färgtillverkaren Flüggers centrallager i Bollebygd. I och med utbyggnaden ska lagret nästan fördubbla sin kapacitet, något som i sin tur kommer att ge fler arbetstillfällen för kommunen.

Att Flügger väljer att expandera sin verksamhet i just Bollebygd beror bland annat på det fördelaktiga läget.

Tomas Grönesjö är företagets platschef i Bollebygd.Han menar att staden har många fördelar. Det geografiska läget tillsammans med ett bra vägnät är några av fördelarna.

-Sen finns det även gott om utbildad personal i trakten, säger Tomas Grönesjö. 

Flügger är redan idag en av de största arbetsgivarna i Bollebygd med 150 anställda. Onsdagens spadtag innebär att byggs ut från 6000 till 9500 kvadrat till en kostnad av 50 miljoner kronor. Det gör också att lagret i Bollebygd blir det största i koncernen.

Om ett och ett halvt år är lagret klart och då kommer man också att börja nyanställa personal. Det säger Sören P. Plesen, verskställande direktör för Flügger. Under de kommande tre åren väntas 30 personer komma att kunna anställas.

                                                         Niclas Odengård

                                                      niclas.odengard@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".