Kvinna kan komma efterträda Bergquist

Tre moderater som redan finns i maktens innersta rum i Borås berättar öppet att de är intresserade av den högsta politiska posten i staden. Det handlar om den post som under tisdagen blev ledig när Björn Bergquist offentliggjorde att han slutar som kommunstyrelsens ordförande.

Marie Fridén Wickberg är allra tydligast av kandidaterna. Hon säger själv att hon sen en tid tillbaka varit intresserad av att efterträda Björn Bergquist.

Marie Fridén Wickberg är 48 år och ersättare i kommunstyrelsen i Borås. Hon arbetar annars i ett logistikföretag och är utbildad  civilekonom.

Nästa tydliga kandidat är Cecilie Tenfjord Toftby, 35 år. Även hon är ersättare i kommunstyrelsen och jobbar dessutom på heltid åt moderaterna i regionen. Tidigare har hon varit informatör på Gatukontoret. Hon berättar att hon vill framåt och siktar klart på ordförandeposten. Men familjens åsikt är viktig om hon blir tillfrågad och känner att det kanske inte dags än.

Tredje kandidaten är Ulrik Nilsson, med förflutet i Västra Götalandspolitikens hetluft. Även han är ersättare i kommunstyrelsen och lämnar kommentaren att han står till förfogande.

Kennet Öhlund
kennet.ohlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".