1 av 2
Peter Rosholm och Christer Johansson, kommunalråd i Bollebygd. Foto: Niclas Odengård.
2 av 2
Kommunalrådet Christer Johansson, Peter Rosholm och Flüggercheferna Tomas Grönesjö och Sören P Olesen. Foto: Niclas Odengård

Flügger miljonsatsar starten på nytt industriområde

Nu satsar Bollebygd på ett nytt industriområde längs med motorvägen. Drygt 12 miljoner pumpas in för att dra fram vatten och avlopp, och inom ett och ett halv år tror man att ett 20-tal nya företag ska finnas på plats. Christer Johansson är kommunalråd i Bollebygd.

När färgförtaget Flüggers igår tog sitt symboliska spadtag för ett nytt centrallager var det bara startskottet för en större företagssatsning i Bollebygd.

Eftersom kommunen ändå var tvungna att bygga ut avloppsnätet för Flugger passade man på att bygga ut ännu mer.

I totalt fyra etapper planlägger man nu stora områden på både sidor om motorvägen och grönkullemotet dit företag ska kunna flytta.

Inom ett och ett halvt till två år ska den andra byggetappen som sträcker sig åt nordväst vara klar, och man har redan ett par företag på kö som vill etablera sig.

Trots byggets omfattning och kostnaden på uppskattningsvis 12 mijoner säger kommunalrådet Christer Johansson att det inte varit några som helst protester.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".