Smugglade narkotika under familjeresan - döms till sex års fängelse

Det blev sex och ett halvt års fängelse för den 33-åriga man i Borås som i april i år försökte smuggla in kokain och ett vapen in i landet. I bilen färdades mannen med sina fyra barn samt barnens mamma. Kvinnan frikändes helt av Borås tingsrätt idag.

Det var i april i år som den 33-åriga mannen försökte föra in 400 gram kokain, drygt ett halvt gram kokanabis samt en pistol i lastutrymmet parets bil när han stoppades av tullen i Helsingborg.

I bilen fanns parets fyra barn. Bevisingen mot mannens sambo, en 25-årig kvinna från Borås, anses inte styrkt av rätten. Kvinnan frias. 

I förhör säger mannen att han under hot blivit tvingad att föra in narkotikan - något som rätten inte finner  trovärdigt. Tingsrätten anser brottet vara grovt då det är en fråga om en särskild stor mängd narkotika. Vidare anser rätten att straffvärde ska vara högt då 33-åringen begått smugglingsbrotten i samband med en familjeresa då fyra små barn fanns i bilen. Och rätten menar att han visat en påtaglig hänsynslöshet mot barnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".