Dåligt konstgräs i Borås

Konstgräset på Borås Arena kan komma att bytas ut. Konstgräset har legat på arenan i tre år. Nu bedömer arenabolaget att konstgräset inte kommer att godkännas för internationellt spel nästa år. Bolaget väntar nu på att få Borås Stads godkännande att byta ut plastgräset.

Blir det internationellt spel nästa år kan Boråps få ytterligare en konstgräsplan och då ligger Brämhults Idrottsplats närmast tilll hands. Konstgräset på Borås Arena håller egentligen en högklassig kvalitetsnivå, men bara när det gäller allsvenskan. Men blir det internationellt spel även nästa år då behöver gräset bytas ut. UEFAS krav är mycket höga för konstgräs och kontrollanterna är minst sagt petnoga. Årets test av konstgräset på arenan klarades med minsta möjliga marginal. Det innebär att det med stor sannolikhet blir underkänt nästa år. Det befintliga konstgräset är till mesta delen betalt med det fattas 700 000 kronor. Tanken är att det istället kan utnyttjas på en annan av idrottsanläggningarna i Borås Stad. Brämhults IP ligger bäst till att få arenans konstgräs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".