extilhögskolan i Borås satsar i höst på miljötänk. Foto:Scanpix

Textilhögskolan satsar på miljö

Textilhögskolan i Borås satsar extra på miljö och socialtansvar när det gäller klädtillverkning. I höst startar en ny utbildning på skolan. Jan Carlsson på Textilhögskolanskolan i Borås märker att det blir allt viktigare för företag att ta ansvar för miljö och arbetsvillkor för de som textilarbetare.

Textilhögskolan har i drygt 10 års tid haft med grunderna när det gäller att tänka ekologiskt i sin utbildning berättar Jan Carlsson. Men i höst kommer det att märkas tydligare. Man kommer bland annat att ha mer undervisning i att se till att leverantörer runt om i världen lever upp till miljömässiga och sociala mål. Till det här startar även en helt ny kurs som leds av två före detta studenter.

Jan Carlsson säger att Textilhögskolan i Borås redan nu är långt fram när det gäller att tänka miljösamart.

-I framtiden kommer det att bli extra viktigt att tänka ekologiskt om man vill bygga hållvara varumärken, säger Jan Carlsson.

                                                                       Sofia Boo

                                                         soifa.boo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".