Borås Rhinos satsar uppåt

Att samla in obetalda medlemsavgifter ska stärka klubben Borås Rhinos. Ett av kraven för att få spela amerikansk fotboll är bland annat att en licensavgift är betald. Det har tidigare slarvats med det här bland spelarna och klubben har lagt ut nästan 20 000 kronor.

Sportchef Marcus Ahlbäck satsar hårt på att skapa en stark organisation och pengarna från obetalda medlemsavgifter behövs för att driva laget framåt. Därför ska ett finansbolag i fortsättningen sköta indrivningen.

Det som tidigare varit en samvetsfråga blir alltså nu finansbolagets sak att reda ut.

En helt odramatisk satsning menar sportchef Marcus Ahlbäck. Och nödvändig. Att medlemmar betalar de drygt 2000 kronorna i medlemsavgift blir därför viktigare framöver. Första helgen i september har och klubben nämligen chans att kvala upp till högsta division. Och varenda krona är välkommen, sporten är relativt liten i Sverige, det svår att få sponsorpengar och långväga resor kostar.

Det handlar främst och spelare som redan slutat som är skyldiga klubben dom 20 000 kronorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".