Inga pengar till våldsamma män

Delar av Utväg i Sjuhärad som arbetar mot kvinnofridsbrott och hjälper män som slår sin partner avbryts tills vidare. Kriminalvården ställer inte längre upp med pengar.

Kriminalvårdsmyndigheten i Borås har tidigare bidragit med över en halv miljon kronor om året till verksamheten med våldsamma män.

Inte förrän man har klart med en ny finansiär så kan man erbjuda hjälp till män som slår sin partner och vill bli av med det beteendet.
När Kriminalvården har dragit sig ur finansieringen söker man istället pengar hos Länsstyrelsen. 3,3 miljoner vill man ha för att utveckla ett nytt program och anställa en ny person som samordnar männen som behöver hjälp.
Kriminalvården kan inte längre vara med och finansiera eftersom man fått direktiv från sin generaldirektör att enbart arbeta med dömda brottslingar.
Tidigare har man dels bidragit med ett specialutformat program för män med de här problemen och med pengar, drygt en halv miljon om året, till en samordnare som hållit i grupper för de här männen.
Men innan semestern fick den personen lämna uppdraget och nu finns det alltså ingen på den posten.
-Utväg handlar om att hjälpa hela familjen, barnen, kvinnan och mannen och om det sista faller så funkar det inte, säger verksamhetsledare Gull-Maj Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista