Eskil Erlandsson hade valt jorbruksmiljö när han berättade om budgeten. Foto: Bo Thorin.

Jordbruksministern presenterade budgeten i jordbruksmiljö

Statsbudgeten för nästa år har presenterats idag på många platser runt om i landet. Regeringens utsände till Sjuhärad var jordbruksminister Eskil Erlandsson som valde att besöka Tåbackens gård utanför Fristad, där bonden Markus Lorch tyckte att det var en bra budget:

Villkoren för bönderna ska förbättras, lovade jordbruksministern. Dieseln och elen ska bli billigare, olika registrerings- och kontrollavgifter ska bort, administrationen för småföretagare ska minskas.

Budgeten innehåller också satsningar på vägar och skolan. Fler lärare och fler läkare ska det bli men framför allt ska fler i arbete och de som får arbete ska betala mindre i skatt.

Men för de som inte får eller kan arbeta väntar minskad sjukersättning och fler dagar utan arbetslöshetsstöd. Men Eskil Erlandsson ville inte kalla de arbetslösa för förlorarna i budgeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista