Carolin Berthen i takarstolen. Foto: Mina Benaissa.

Folkpartiets ordningsomdömen får massiv kritik på Bäckäng

Med hjälp av 800 namn hoppades eleverna på Bäckängsgymnasiet i Borås i dag kunna övertyga Anna Svalander, folkpartiet, om att ordningsomdömen i betygen helt enkelt inte passar. Johan Frick, en av elevrepresentanterna hade klara krav - och varsel om en elevstrejek hänger i luften.

Johan Frick och dom andra i Förenade klasskamrater på Bäckängsgymnasiet i Borås var tydliga - nej tack till att införa ordningsomdömen i betygen - och 800 namnunderskrifter hade man samlat in - 800 av skolans drygt 1000 elever. Anna Svalander , folkpartiet - orförande i utbildningsnämnden i Borås gjorde så gott hon kunde för att övertyga om det goda med ordningsomdömen

Carolin Bertén också hon engagaerde i Förenade klasskamrater var en i klungan av elever som samlades kring Anna Svalander efter det drygt halvtimma långa mötet. Besvikelse - så sammanfattar hon mötet med Svalander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista