Inget utökat bidrag för Marks Golfklubb

Marks golfklubb får inte något utökat lokalbidrag av Marks kommun. Det beslutade Marks kommun kultur- och fritidsnämnd i Mark på onsdagen. Trots att politikerna först hade tänkt att ge golfklubben minst 60 000 blev det till slut ingenting.

Föreningen ville ha ett bidrag på upp mot 100 000 kronor. I diskussionerna i Kultur- och fritidsnämnden hade de borgerliag velat tilldela klubben 75 000 kronor medan socialdemokrater och vänstern tyckte 60 000 skulle räcka.

När nämnden tog upp ärendet under sitt sammanträde på onsdagen blev det istället inga pengar alls. Nämnden ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl att ge golfklubben något utökat bidrag och därför blir det bara de 25 000 kronor som är grundbidraget som alla föreningar får.

De borgerliga som när det först diskuterades ville ge 75 000 kronor tog inte  någon strid för det kravet är hela nämnden skulle besluta i frågan. Socialdemokrater, vänstern och Markbygdspartiet ansåg inte at det fanns några särskilda skäl att bevilja ett utökat lokalbidrag, utöver de 25 000 som gäller som lokalbidrag.

Att hålla nere medlemsavgifterna för ungdomar som golfklubben argumenterade för att få ett utökat bidrag håller inte.

- På så sätt skulle fler föreningar kunna använda sig av samma argument för att få mer bidrag än vad som gäller, säger Karin Jageby (v), ordförande i nämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista