Bollebygd satsar på roligare möten

Fler ska våga sig upp i talarstolen och mötena ska bli roligare. Det är de nya målen i Bollebygds kommunfullmäktige.
I vår ska fullmäktigeledamöterna retorikutbildas och Rolf Söderlund som sitter för socialdemokraterna, tror på idén.
- Ibland är det torrt och tråkigt, säger han.

Rolf Söderlund har suttit i fullmäktige alla de tolv år som kommunen funnits. Han är positiv till retorikkursen just eftersom han tror att det kan få fler att börja prata och debattera. Torbjörn Andersson är retorikutbildare och tror också att det kan uppnås.
- Ja absolut, många är rädda för att ta ordet och prata men om man förbereder sig och känner att man gjort något bra då kan det till och med vara roligt att få gå fram och hålla tal, säger Torbjörn Andersson.

Det var på senaste fullmäktige i Bollebygd som retorikkursen presenterades. De ledamöter som Radio Sjuhärad hört med är positiva. Det var därför som presidiet och ordförande Gun-Britt Ottosson valde att en sån här kurs ska hållas.
- Just på grund av intresset och att många efterfrågade. Då tänkte vi att jo det kan vi väl testa.

Varför är det viktigt med ett livligt fullmäktige?
- Fullmäktige ska inte bara vara ett måste där man sitter av tiden. I ett tyst fullmäktige så blir det bara att ärendena kommer, passerar och sen går man hem, säger Gun-Britt Ottosson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista