Betala bussbiljetten hemifrån

Snart kan bussresenärer i Borås betala biljetten via autogiro. Det innebär billigare resor för resenärerna - och mindre pengar och därmed en säkrare miljö för chaufförerna.

Från och med den första november kommer resenärer med Borås Lokaltrafik att kunna betala sina resor via autogiro. Men redan nu startar kampanjen för att de som vill vara med från början ska kunna vara det.

Det främsta syftet för Borås Lokaltrafik är att minska kontanthanteringen på bussarna och därmed höja säkerheten för chaufförerna genom att risken för rån minskar.

Bättre för alla
Men även bussresenärerna gynnas av det nya systemet. Dels genom att slippa ladda sitt Västtrafikkort varje månad - och dels genom att två betalningsfria månader införs för den som väljer att betala biljetten med autogiro. Resenären får alltså resa 12 månder till priset av tio. Det gäller bara att se till att det finns pengar på kontot den 28:e i varje månad.

Erbjudandet gäller för kunder som reser med kommunladdning och tätortsladdning som vuxen, ungdom eller lågtrafik.

Kampanjen startar på måndag den 1 oktober

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se
tel 033-177597

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista