foto: Scanpix

Välkänd Boråskrog festade för sent

En välkänd krog i centrala Borås har återigen hamnat under luppen, efter att kommunens tillståndsinspektörer slagit till.

Efter ett tips kontrollerade inspektörerna krogen en natt efter stängningsdags förra helgen. Då visade det sig att det fortfarande fanns gäster i lokaerna och att fortfarande spelades musik och serverades sprit.
Nu ska en utredning slå fast om utskänkningstillståndet ska dras in eller inte för krogen. I slutändan är det Socialnämnden som tar det beslutet.

Det var natten mellan lördag och söndag som två inspektörer från kommunens tillståndsenhet gick runt bland krogarna i Borås för att kontrollera om det skedde efterfester på restaurangerna. Bakgrunden var att kommunen fått in tips om att det här skedde ibland. När inspektörerna kommer till den aktuella krogen är klockan tjugo i tre. I lokalen spelas det musik och dricks alkohol, trots att de egentligen stänger klockan två och lokalen ska vara utrymd 30 minuter efter stängningsdags. Inpektörerna pratar med serveringsansvarig prsronal som i sin tur säger till gästerna att lämna stället. Och nu har alltså tillståndsenheten inlett en utredning om den aktuella krogen. Den kommer sedan att lämnas till socialnämnden som ska ta ställning till hur allvarligt överträdelsen är. Om nämnden ser allvarligt på det kan krogen få en varning, erinran eller till och med bli av med sitt utskänkningstillstånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista