Tånga Hed-beslut rivs upp

I Vårgårda har besluten om vem som ska få sköta Tånga Hed rivits upp. Efteroom kommunchefen Kjell Karlsson var jävig när besluten togs i kummunstyrelsen, har Länsrätten upphävt beslutet.

Det var i mars 2007 som kommunstyrelsen beslutade att Vårgårda Golf och Fritid och Tångahallen AB skulle få nyttjanderätt till anläggningen Tångahed.

Beslutet överklagades till länsrätten av en privatperson som också var intresserad av att driva Tångahed. I överklagandet framförs påståenden om jäv, eftersom kommunchefen Kjell Karlsson var styrelseledamot i Vårgårda IK:s fotbollssektion under handläggningstiden och i samma styrelse satt en person som var med och utarbetade det vinnande anbudet. Dessutom sitter VDn för Tångahallen AB, i Vårgårda Ik:s huvudstyrelse, bland annat eftersom Tångahallen AB är ett helägt dotterbolag till Vårgårda IK.

Och det är på grund av kommunchefens engagemang i Vårgårda IK som länsrätten ifrågasätter hans opartiskhet. Enligt domstolen finns det en jävsituation som gör att beslutet inte tillkommit i laga ordning och upphäver därför kommunstyrelsens beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista