Mobbning vanligt på Tranemoskolor

Fyra av tio elever på Tranängsskolan i Tranemo uppger att där förekommer mobbning och kränkningar. Det visar skolverkets stora granskning av kommunen.

Samtidigt ger rapporten gott betyg till engagerad skolpersonal.

Det finns brister i skolan i Tranemo kommun, men rapporten pekar också på att mycket som görs fungerar bra. Bland annat får skolorna beröm för att de har en bra uppfattning kring vad eleverna kan och inte.

Samtidigt så finns det en del att jobba med. Betygen ligger något under riksgenomsnittet. Barn och ungdomar från andra länder får för dålig stöttning på sitt eget modersmål. Det finns också oklarheter om vem som egentligen bestämmer på skolorna: Är det rektorn, som är chef över flera skolor, eller är det den biträdande rektorn på den enskilda skolan?

Dessutom pekar skolverket på en anmärkningsvärd hög andel av eleverna upplever att det förekommer mobbning och kränkningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".