Protester gav resultat

Barnen i Upptröst och Hunghult - mellan Viskafors och Sandared - får i framtiden tillhöra Sandhults kommundel och inte Viskafors. Det är resultatet av att invånarna i området klagat över att det orimliga i att tillhöra Viskafors. Kommunstyrelsen i Borås väntas fatta beslutet i nästa vecka.

Det bor 84 personer i Upptröst, samt Östra och Västra Hunghult. Kommundelsmässigt hör området till Viskafors, men det är närmare till Sandared och Sandhults kommundel. Inte minst för föräldrar med barn i barnomsorg och skola har det inneburit problem och kostnader att på egen hand köra barnen till Sandared.

För att få en ändring till stånd överlämnades en skrivelse till Borås stad i somras med innebörden att Upptröst och Hunghult skulle få ändrad kommundelstillhörighet. Så långt är kommunstyrelsen inte beredd att gå just nu - men när det gäller skola och barnomsorg är det Sandhult som gäller i framtiden.  En seger för det sunda förnuftet, säger Gert Carlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".