Sjöbo blir utan ny förskola

Det blir ingen ny förskola på Sjöbo i Borås. I går beslutade kommunstyrelsen att avbryta arbetet med att förvandla den före detta fritidsgården på Sjöbo till förskola. Sjöbo kommundel har inte råd med renoveringen, säger kommunstyrelsens moderate ordförande Ulrik Nilsson.

Kommunledningen lyssnar på Sjöbo kommundel, som anser att en ombyggnad skulle kosta för mycket för kommundelen. Men det finns en möjlighet att skjuta till extra pengar från kommunen till Sjöbo, påpekar socialdemokraternas Ulf Olsson.
– Vi måste se till kommunen som helhet, och bidra med mer pengar om det är särskilt angeläget någonstans, säger Ulf Olsson.

En renoverad förskola skulle vara bra för barnen och bra för kommunen som slipper dagens förskolehyra till en privat hyresvärd, och i stället kan få nytta av den kommunägda före detta fritidsgården som förskola.

Men borgerliga majoriteten står enig, säger Ulrik Nilsson.
– Kommundelen har gjort sin bedömning – en ny förskola skulle kosta för mycket. Deras beslut måste vi respektera, säger Ulrik Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".