Beväpnad rånare misstänkt för fler brott

Polisen misstänker att den man som rånade två banker i Svenljunga i förmiddags kan vara samma man som rånat två banker i Västsverige nyligen.

- Han har visat sin farlighet, säger Tord Haraldsson på länskriminalpolisen i Västra Götaland. En person sköts i benet i samband med en bilstöld i Göteborg tidigare i höstas. 

Det är Tord Haraldsson på länskriminalpolisen i Västra Götaland som tror på ett samband eftersom rånen gått till på liknande sätt.  Lilla Edet för en månad sen och en bank i Göteborg under sensommaren.

En ensam man har i samtliga fallen använt sig av en Mitsubishi som han tvingat till sig i Göteborg. Sedan har han maskerad gått in på bankerna och rånat dem.

Dagens flyktbil har hittats i Svenljunga och polisen sökte på onsdagseftermiddagen efter en andra flyktbil. Det ska röra sej om en röd bil, möjligtvis en Volvo. Polisen har ännu inte gripit någon för rånen.

- I samband med en tankning i Göteborg så sköts en person i benet, när mannen tog den bil som användes i Lilla Edet. I Göteborgs rånet så tvingade han med sig en kvinna till banken, säger Tord Haraldsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".