Sandared slutar ragga i Olsfors

Stridigheterna mellan Sandared och Bollebygd trappas nu ner och Sandared slutar ragga elever i grannkommunen. I år kommer Sandareds skola inte att bjuda in skolklasser från Olsfors för att få dom att välja högstadiet i Sandared.
Förra året uppvaktade Sandareds skola Olsfors 6:e-klasselever i Örelundsskolan och bjöd in skolklasserna till ett besök på högstadieskolan i Sandared. Tanken var att försöka locka dem över kommungränsen, eftersom skolan behövde elever. Sandareds skola ligger närmare Olsfors än Bollebygds högstadieskola och Sandareds kampanj föll väl ut, 22 av 29 elever i Olsfors valde Sandared framför Bollebygd. Men denna konkurrens sågs inte med blida ögon av Bollebygds kommun. Mindre antal elever innebar mindre pengar och detta ledde till en het debatt mellan de två kommunerna. Sandareds skola tog åt sig av kritiken och en liknande raggning kommer inte att ske i år. Dessutom har årskullarna ökat och därför är Sandaredsskolan inte lika orolig för ekonomin i år. Enligt rektor Lisbeth Almer-Larsson kommer skolan att bjuda in föräldrar från Bollebygd till allmän information, men det blir inga raggningsförsök bland 6:e klass-eleverna i Olsfors i år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista