Ny ideell förening ska driva badet

Ideella krafter och gratisarbete ska göra att det omstridda badhuset i Annelund i Herrljunga kommun öppnar igen. Det tänker partiet Kommunens Väl se till, genom att dra igång en förening som ska driva badet.
I förra valet drog Kommunens Väl nästan 30 procent av rösterna i kommunen, med löftet att åter öppna det stängda badet som huvudvalfråga.

Det handlar om en klassisk konflikt mellan centralort och landsbygd. Massor med kommuninvånare kring Annelund och Ljung kände sig hårt trampade på tårna när deras lilla bad slog igen. Politikerna som fattade beslutet anklagades för att gynna tätorten Herrljunga.

Sedan valet har turerna varit många, men nu har i alla fall de borgerliga i kommunen inför nästa år lovat Kommunens Väl att sätta av 1,5 miljoner för att renovera badet. Men bara om Kommunens väl kan se till att badet sedan inte kostar kommunen en enda krona att driva.

Och så ska det bli enligt Kommunens Väls gruppledare Ronny Andreasson, genom att invånare i området går ihop i en ekonomisk förening, och tillsammans lovar att jobba ideellt så mycket som behövs för att snålrenovera badet och att sedan hålla badet igång.

Kennet Öhlund
kennet.ohlund@sr.se
tel 033-177573