Älgolycka blev slutet på friheten

En älgolycka i går kväll blev inte bara slutet på resan för bilisten - utan också slutet på friheten för en 22-åring som misstänks för en grov misshandel redan 2003. Då högg han en annan person i rygger ett stort antal gånger med en dartpil.

22-åringen från en mindre ort i Borås kommun har varit på rymmen från polisen i flera år. Han greps i går kväll efter att han kört på en älg utanför Svenljunga.

22-åringen skadades inte vid älgolyckan, men när polisen kom dit upptäcktes att han var efterlyst och häktad i sin frånvaro sedan 2004.

Mannen misstänks för grov misshandel sedan han högg en annan person i ryggen med en dartpil, inte bara en utan hela 17 gånger.

Misshandeln skedde i samband med ett större bråk mellan flera personer i Öxabäck, och mannen som blev huggen i ryggen hade redan blivit nedslagen av en annan person och kunde inte försvara sig där han låg på marken. Åklagaren anser att det var ovanligt rått och hänsynslöst gjort.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se
tel 033-177597

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".