Rekordstor mopedträff i Borås

Mopedkulturen bland unga har under senare år fått ett uppsving. Därför ska 16-åriga Wictor Grudén tillsammans med några kompisar ordna en rekordstor mopedträff i Borås nästa år. Målet är att locka hit 400 mopedister - och stället man vill hålla till på är Viareds flygfält.

Mopeder och den växande mopedkulturen gör att Wictor Grudén tillsammans med några kompisar nu satsar på en stor mopedträff i slutet av maj nästa år. Borås Sprint Weekend har engagerat kompisgänget och man hoppas att det kan bli en framtida tradition.

Man vill vara ute i god tid för att vara säker på att det blir en riktigt stor sammanslutning - man satsar på uppemot 400 deltagare - som ska samlas och visa upp sina mopeder.
Många irriterar sig på de höga ljuden som mopederna ger ifrån sig och därför har killarna skrivit ett brev till Borås kommun där de önskar hyra Viareds flygfält.

Reporter:
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista