Drogad av energidryck

En ung kille togs igår in på Borås lasarett efter att ha tagit en extrem energidryck. En dryck som säljs via internet, på samma hemsida som diverse narkotikapreparat finns.
Igår kunde Radio Sjuhärad berätta om A2, ett nytt amfetaminliknade preparat, som hittas i ett urinprov hos en ung kvinna i Borås. A2, eller bensyl-piperazin, köpte hon som kapsel på internet. Detta på samma hemsida som man kan hitta en rad olika, mer eller mindre narkotikaliknande preparat. I går togs en man in på Borås lasarett efter att ha använt en energidryck som han köpt via samma hemsida Den här gången handlar det om ett preparat som innehåller ämnen som efedrin, koffein och taurine i stora koncentrationer. Bo Flodin, som arbetar med narkotika och ungdomar i Borås, är starkt kritisk till att medlet får säljas överhuvudtaget och att ungomar använder det utan känna till riskerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".