Fortsatt väntan för skejtare

Nuvarande skateboardhallen är fuktig, risig och dålig ventilerad men trots att partierna är eniga om att en ny hall behövs, så dröjer det.

Skateboardåkarna i Borås ska få en ny hall. Avgörandet drar dock ut på tiden och under tiden tvingas skejteåkarna hålla till i en gammal, sliten, fuktig och trång hall, säger skateåkarnas företrädare, Jari Kenttäkumpu.

-Det är fuktigt, dålig ventilation och risig lokal, säger Jari Kenttäkumpu, en av de omkring 300 skateåkare som, enligt åkarna själva, finns i Borås.

På pappret tycks politiker ur alla de stora partierna i Borås vilja vara goda kamrater med kommunens skateboardungdomar. Både majoritet och opposition har avsatt tre och en halv miljon till en ny hall men det tar tid.

För två år sedan var det också bråttom att få in åkarna under tak inför vintern.

Socialdemokraterna föreslog en ny, enkel hall vid Lundbyhallen men de borgerliga hyrde en av Saxylle Kilsunds gamla fabrikslokaler - som snart fick stängas när man upptäckte asbest i golvet.

Då kläcktes idén med en flashig hall under motorvägen men Vägverket sa nej.

Nu står det mellan att renovera ännu en hall hos Saxylle Kilsund eller bygga nytt vid Lundbyhallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista