Fuktskadad förskola ersätts 2010

Den fuktskadade förskolan Östermalmsgården i Borås, kommer att rivas först år 2010 för att ersättas med en ny.
Det säger idag kommunalrådet Karl-Gustav Drotz (kd).
Föräldrarna är både frustrerade och kritiska.

Det som har fördröjt renoveringen av Östermalmsgårdens förskola är att det är regionen och inte kommunen som äger marken. Men Borås stad förhandlar nu med regionen och före årsskiftet beräknar Borås stad ha tagit över marken. Och nu lämnar kommunalrådet Karl-Gustav Drotz besked om kommunens planer för Östermalmsgårdens förskola:

- Den ska rivas 2010 och Borås stad har avsatt 12 miljoner för att bygga en ny förskola på Östermalmsgården.

Ny förskola vid Bäckarydsgatan
Närmast planerar kommunen att bygga en förskola vid Bäckarydsgatan som också ligger i kommundel Centrum på gränsen till Brämhult. Där äger kommunen marken, vilket gör att processen går snabbare.

- Förskolan i Bäckaryd beräknas stå klar i slutet av 2008 eller 2009 och är till för familjer i både centrum och Brämhult, säger Karl-Gustav Drotz.

- Men behovet av platser på Östermalmsgården kommer att kvarstå, säger Karl-Gustav Drotz, som räknar med att baracker sätts upp på tomten under tiden som en ny förskola byggs där.

Annika Fredén
annika.freden@sr.se
tel 033-177500

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".