Hillaredsbor kritiska till mattransporter

Protesterna fortsätter mot planerna på att lägga ned matlagningen vid skolan i Hillared. Istället för tillagning på plats är det tänkt att maten ska lagas i Mogaskolans kök i Svenljunga och transporteras till Hillared. Men föräldrarna, som är mycket nöjda med skolmaten idag - de vill att planerna skrotas.

Namninsamlingar och protestskrivelser har kommit in till Svenljunga kommun från föräldrar som oroas över sparplanerna. Inga konkreta beslut är ännu fattade men mycket talar för att det blir enligt kostenhetens förslag. dvs att tillagningen på skolan i Hillared upphör och att lagad mat skickas från Svenljunga. Planerna är tänkta att införas 2009 och ska spara 300.000 till kommunen. Men föräldrar tror att transporterna betyder sämre kvalitét på maten. Malin Aronsson, teknisk chef i Svenljunga medger att transporterna ökar men när det gäller maten ser hon ingen risk för försämringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".