Ombyggnad i Sparsör dröjer

Ombyggnaden av järnvägsövergångarna i Sparsör drar ut ytterligare på tiden. Arbetet skulle påbörjas inom ett par veckor men fortfarande har förhandlingarna med husägare intill järnvägen inte slutförts.
Arbetet med att dra igång ombyggnaden av järnvägsövergångarna i Sparsör är ännu inte klart. Om ett par veckor skulle arbetet inletts, men så blir det inte. Banverket har fortfarande inte förhandlat klart med en av husägarna intill järnvägen. Huset måste flyttas eller rivas och byggas upp en bit bort för att bygget ska kunna starta. Banverkets förhoppning är nu att det skall vara löst så att arbetet ska kunna börja i slutet av mars eller början av april. Vid dom oövervakade järnvägsgångarna i Sparsör har flera dödsolyckor inträffat. Ombyggnaden innebär att fem plankorsningar istället blir till en med bommar och att det byggs en gångfålla för dom som går över järnvägen. Om det hela löser sig så kan dom nya korsningarna stå klara innan sommaren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".