Fortsatt skolskjutskaos i Mark

Det är fortsatt kaos när det gäller skolskjutsreglerna i Mark. Politikerna kan inte enas och den nya sexpartimajorieten är totalt splittrad med tre olika åsikter.
Reglerna för vem som ska få skolskjuts i Marks kommun är fortfarande förvirrade och oklara. Framförallt är det oklart från vilka orter man ska få skolskjuts. Exempelvis får högstadielever från Öxabäck och Torestorp åka till högstadiet i Skene, däremot inte elever i Sätila och Fritsla. Det är en av flera orättvisor som upprört många elever och föräldrar. För några veckor sedan skulle barn- och ungdomsnämmnden ta ställning till om man skulle förändra reglerna och ge fler elever rätt till skolskjuts. Den nya majoriteten splittrades då totalt. Miljöpartiet röstade med socialdemokraterna för att inte ge fler elever rätt till skolskjuts. Moderater och centerpartister röstade för att ge fler elever möjlighet till skolskjuts, medan kristdemokraterna och folkpartiet inte kunde bestämma sig och avstod från att rösta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".