Dyrt skolbråk i Mark

Den hårt kritiserade skolchefen i Marks kommun Lena Bengtsson får sluta. Uppgörelsen med kommunen kostar skattebetalarna i Mark över en miljon kronor.
Den hårt kritiserade skolchefen i Marks kommun Lena Bengtsson får, som vi rapporterade förra veckan, sluta efter en uppgörelse med kommunen. Villkoren i uppgörelsen har nu offentliggjorts. Att bli av med skolchefen kostar skattebetalarna i Mark drygt 1.100 000 kronor. Lena Bengtsson får bla drygt två årslöner och ekonomisk hjälp för att söka nytt jobb. Lena Bengtsson slutade vid årskiftet. Hon har varit sjukskriven sedan förra våren då massiv kritik riktades mot skolförvaltningen och barn och ungdomsnämnden för dålig skötsel av ekonomin. Det ledde bland annat till att utvecklingsledaren Christer Ferm hoppade av sitt jobb i protest mot skolchefen Lena Bengtsson och hennes sätta att leda arbetet inom skolförvatningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".