Foto taget av Tomas Nilsson, vinnare av Sjuhäradskommunernas fototävling

100 000 för bästa Sjuhäradsbild

Det blev konstnären och grafiska formgivaren Tomas Nilsson från Borås, som vann Sjuhäradskommunernas fototävling, under mottot att ”fånga Sjuhärad i det lilla”.

Prissumman på 100 000 kronor delades ut vid en ceremoni nu i eftermiddag.

Vinnarbilden föreställer en lunchrast på ett teko-företag.

Klara Källström, 23 år, konstfotograf från Göteborg och Malin Alfredsson, 17 år, som går på medieprogrammet på gymnasiet i Borås får hederspris.

Fjortonårige Christoffer Lundberg får ett särskilt ungdomspris för en bild som han tog med hjälp av sin mobilkamera. Nu kan han gå vidare och fotografera med mer rejäl utrustning, för priset är kamerautrustning för 10 000 kronor.

Klara Källström, 23 år, konstfotograf från Göteborg och Malin Alfredsson, 17 år mediegymnasiet i Borås får hederspris och 2000 kronor till kamerautrustning.

Specialpriset Påläggskalvspriset går till Christoffer Lungberg, 14 år, från Borås. Han får 10.000 för en bild tagen med kameran i mobilen.

Tävlingen anordnas av sjuhärads kommunalförbund och totalt fick man in 2116 bidrag varav åtta finalister togs ut.

Jury bestod av Hasse Persson, fotograf och chef på Konstmuseet i Borås, Lars Tunbjörk, fotograf och Denise Grünstein, fotograf och konstnär.

Reporter:
gunnar.f.novik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".