Sager fick möjlighet att lägga högsta budet efter de andra

Trots att Ulricehamns kommun redan hade skrivit kontrakt om att sälja förskolan i Tvärred till centerpolitikern Månika Sager, så bjöd man in de intressenter som bjudit högre för fastigheten. Det visar den genomgång som de ansvariga i Ulricehamn nu gjort.

Centerpolitikern Månika Sager skrev kontrakt redan i slutet av juli om att köpa fastigheten, hon betalade handpenning, hon fick tillgång till nycklar till fastigheten, hon ställde in möbler där, trots att kommunen innan kontraktet skrevs visste att det fanns andra intressenter som lämnat väsentligt högre högre bud.

Birgitta Larsson som är servicechef, och den som skrev under kontraktet redan i slutet av juli, menar att tonvikten vid affären lades vid köparen och inte på priset.
I mitten av augusti bjöds de två intressenterna in för att diskutera fastighetsföräsäljningen. Det blev då påtagligt att man hade en köpare som hade ett väsentligt högre bud och det var inte Sager. Därefter fick Sager ensam möjlighet att lägga över det högsta budet.

Reporter:
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".