Polisstationer läggs ned

Polisledningen i Västra Götaland vill lägga ner fem polisstationer. En anledning uppges vara det stora underskott som länets polismyndighet drabbades av i samband med EU-toppmötet i Göteborg 2001. Nedläggningen gäller ingen av stationerna i Sjuhärad.
Polismästare Sören Arthur bekräftar att polismyndigheten i Västra Götaland måste stänga fem små polisstationer. Bland annat handlar det om Landvetter polisstation, som varit obemannad en längre tid och polisstationen i Lindome och Henån på Orust. Polismännen kommer att verka från större polisstationer istället . Enligt Sören Arthur är det främst dom obetalda kostnaderna, 153 miljoner kronor, som polisinsatsen vid EU-toppmötet kostade som belastar ekonomin. Men det saknas ytterligare 12 miljoner kronor. Fler neddragningar är närmast att vänta i Bohuslän, säger han. Enligt polisfacket inleds förhandlingar om de planerade nedläggningarna på tisdag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".