Konduktör misstänks förskingrat biljettpengar

Tågresenärerna betalade lydigt sina resor. Men pengarna gick rakt ned i konduktörens egen ficka. Det menar åklagaren som idag åtalat konduktören för att ha förskingrat 36.000 kronor.
Konduktören hade enligt uppgift jobbat många år utan anmärkningar men sedan började arbetsgivaren plötsligt fatta misstankar om att allt inte stod rätt till längre. Alla konduktörens biljettpengar från sammanlagt fyra månader år 2000 och 2001 saknades. Det handlade om totalt 36.000 kronor, som aldrig kom till rätta. Och när cheferna konfronterade mannen med de här uppgifterna sa han upp sig direkt. Nu åtalar åklagaren honom för förskingring av de här pengarna. Men den före detta konduktören förnekar bestämt att han tagit pengarna. Han påstår istället att någon måste ha stulit dem i ett obevakat ögonblick när han satt och räknade dagskassan i ett personalrum på sin arbetsplats. Åklagaren anser dock att det här är en märklig förklaring och anser sig kunna bevisa att mannen använt pengarna privat istället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".